top of page
  • Foto van schrijverFront

FRONT FORUM 1: Tilburg Educational Profile (TEP)

Afgelopen maandag heeft onze eerste Front Forum avond van dit academisch jaar plaats gevonden. Deze avonden zijn bedoeld om input te verzamelen vanuit de studenten zodat Front en de Universiteit weten wat zij belangrijk vinden. Het thema van afgelopen Front Forum was het Tilburgse Education Profile (TEP). De universiteit heeft studenten gevraagd wat zij verstaan onder ‘character building’ en hoe zij dit terug zouden willen zien in hun studie. Daarbij werd er aan de hand van een aantal stellingen gepeild hoe zij karakter vorm geven in hun studententijd. Na een uitgebreide en leerzame presentatie van Vincent Wiegerinck konden de studenten in kleine groepjes discussiëren over de verschillende stellingen.

Dankzij deze avond hebben wij een beter beeld kunnen krijgen van waar studenten behoefte aan hebben en wat zij belangrijk vinden.

Hieruit bleek dat de vrijheid om je dag in te delen zoals het jou uitkomt erg belangrijk is om op deze manier je karakter te kunnen ontwikkelen (bijvoorbeeld colleges kunnen volgen op een ander tijdstip). De studenten gaven ook aan dat ze het belangrijk vinden hun passie, sport, of sociale vaardigheden te kunnen ontwikkelen in samenwerking met anderen (binnen een vereniging bijvoorbeeld).  Daarnaast kwamen er ook niet studie gerelateerde thema’s aan bod. Zo vonden de meeste aanwezige studenten het belangrijk dat je door middel van een bijbaan in contact kan komen met andere mensen, maar ook het samen wonen met meerdere huisgenoten werd al belangrijk beschouwd voor de karakterontwikkeling.

Tot slot vonden de studenten dat niet alleen de samenwerking en omgang met andere buiten je studie belangrijk was, maar ook een kritische, nieuwsgierige en (pro)actieve houding binnen je studie.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page